22 Ekim 2018 Pazartesi

🐣Yumurtlama tembelliği ne yazık ki ülkemizde hamil


🐣Yumurtlama tembelliği ne yazık ki ülkemizde hamile kalamayan kadınlara, durumunu açıklamak için ifade edilir.Benim pek sevmediğim ve hastalarıma ifade etmediğim yumurtlama tembelliği ne anlama geliyor? Anlatmak istedim.Bu konu ile ilgili çok soru alıyorum.

 🐣Kadınlar genellikle adetinin 14-15. günü yumurtlarlar ve yumurtlama sonrası 14-15 gün sonra adet görürler.28 günde 1 adet görmek, her kadın için olası değildir.28 günden 7 gün erken yada 7 güne kadar gecikme ile adet görmek (21 günde yada 35 günde 1) normaldir.Düzenli adet gören kadınların çoğunluğunda, yumurtlama da düzenlidir.Yumurtlaması düzenli olmayan kadınlarda genellikle adet gecikmeleri, az olarakta sık adet görme ve uzayan adet kanamaları olur.Üreme çağındaki genç kadınlarda yumurtlama düzensizlikler polikistik over sendromu ile ilgili olup, yumurta tembelliği, yumurtlama tembelliği gibi ifadeler, polikistik over sendromlu kadınlara söylenir.

🐣Yumurta tembelliği olan (polikistik over sendromlu) kadınlar kesinlikle yumurtlamaz diye bir şey söz konusu değildir.Adetin 14. günü değil de, daha geç yumurtlamaları olabilir, tedavi almadan doğal hamilelik gerçekleşebilir.

Adetin 2 yada 3 günü yapılan muayene ve hormon testleri yumurtlama tembelliği hakkında fikir verebilir ama direkt göstermez.Yumurtlamanın olup olmadığını anlamak için, ultrasonla yumurta takibi yapıp, ona göre belirlenen tarihte, genellikle beklenen adetten 7 gün önce yapılan kanda progesteron testi ile yumurtlamanın gerçekleştiği anlaşılır.Progesteron 5 ng/ ml üzerinde olan bir kadında, yumurtlama tembelliğinden bahsedilemez

👉🏻🤰***Unutmayınız ki menopoza girmediğiniz sürece yumurtlamanız olabilir ve hamile kalabilirsiniz.


Ayrıntılı bilgi için:  https://www.guzinbasci.com/

#yumurtlamatembelliği #polikistikover #pcos #gebelik #hamilelik #hamilekalamama #gebekalma #menopoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder